Marosvásárhely első, 2021-ben megnyitott könyves kávézója vagyunk, ahol az újhullámos (100% Arabica, egy eredetű, helyben pörkölt, frissen darált) kávé, minőségi tea, házias sütemények kínálata kiegészül a gondosan előválogatott könyvek világával. A Gemma közösségi tér, helyet ad szerzői beszélgetéseknek, koncerteknek, kiállításoknak, illetve városi séták szervezésére is vállalkozik. Szociális vállalkozás vagyunk: fontos számunkra a fenntarthatóság, a helyi termelők bevonása a vállalkozás életébe, a város különböző közösségeinek az erősítése, a színvonalas kulturális kínálat, a munkavállalókkal szembeni méltányosság, olyan munkavállalók foglalkoztatása, akiknek elhelyezkedése a munkaerő piacon akadályoztatott vagy lehetetlen.

Italok

Italok

Az újhullámos minőségi kávébabokból számos kávékülönlegességet készítünk (gépi vagy kézi főzésű kávékat, tejjel vagy tej nélkül, csokival, mézzel, tejszínhabbal stb :), ezeket egészítik ki az ugyancsak ízletes teák, forró csokik, kézműves sörök és borok

Sütemények

Sütemények

Az italok mellé helyben készült, friss süteményeket kínálunk a Queen B Sweets és a Nova Cake cukrászdák jóvoltából.

Könyvek

Könyvek

A kávézó falait művészi tervezésű, mérnöki precizitással elkészített egyedi könyvespolcok díszítik, amelyekre hónapról hónapra gondosan előválogatott könyvek kerülnek.

Kávét nem csak kávégéppel készítünk. A Brew bár lehetőséget nyújt a több időt igénylő, hosszú élvezeti folyamatot biztosító, kézi főzésű kávék elkészítéséhez.

A hosszúnyelvű rézedényben, a dzsezvában török kávét készítünk, a német és japán szabadalmaztatású Chemex és Hario V60 csepegtetős, a French Press és az Aeropress pedig nyomós-dugattyús eszközökkel készül. Érdemes őket is kipróbálni!

 

Miért Gemma?


https://gemmabookcafe.ro/wp-content/uploads/2023/01/Gemma_pano-scaled-500x350.jpg

 

A város egyik ékköve vagyunk, minőségi szórakozást nyújtunk, kapcsolatok megerősödésében bízunk.

 

Teleki Gemma emlékét is ápoljuk, aki a város emblematikus személyisége volt. Rangját félretéve kertészként dolgozott, idős korában két hölgyismerőséhez költözött, szolidaritásuk példaértékű számunkra.

https://gemmabookcafe.ro/wp-content/uploads/2023/01/20210812_megnyito_Gemma-Book-Cafe_foto-Rab-Zoltan-12-scaled-500x400.jpg
https://gemmabookcafe.ro/wp-content/uploads/2022/05/IMG_1102-scaled-500x400.jpg
https://gemmabookcafe.ro/wp-content/uploads/2023/01/IMG-3828-2-scaled-500x400.jpg

Csapat


Vendéglátásban dolgozni kicsit olyan, mint színpadon lenni: folyton szem előtt vagyunk, és nem csak az számít, hogy mit kínálunk, hanem az is, hogy ezt hogyan tesszük. Törekszünk arra, hogy az ismerősökkel, ismeretlenekkel történő kommunikáció kedves legyen, eligazító, nyitott, ez pedig csak úgy tud megtörténni, ha a munkatársak fél szavakból is értik és segítik egymást. Ez a célunk! 🙂

Áron

Áron

A legtapasztaltabb, legképzettebb barista, ő vállalja az új munkatársak betanítását. Sportmenedzsmentet végzett, kedvenc sportjai az úszás és a sízés. Kedves, kommunikatív.

Gemma nagykövetek

Gemma nagykövetek

Andi, Kinga, Tüncsi és Tündi a Gemma könyves eseményeinek a megszervezését segítik, könyvajánlókat kérnek vagy írnak, a könyvklub, illetve a szerzői beszélgetések moderátorai. Klári nincs a képen, mert később csatlakozott, de hamarosan ő is ott lesz.

Erzsébet

Erzsébet

Erzsébet a Gemma boltvezetője. Barista feladatokat is ellát, de leginkább a könyvek világában mozog otthonosan, ő válogatja és rendeli meg a könyveket, eseményeket szervez a Gemma nagykövetekkel együtt.

Galéria